Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 10:30
UPD:10:36

Sarros Securities: «Η FED αυξάνοντας τα επιτόκια βραχυπρόθεσμου διατραπεζικού δανεισμού από το 3% στο 3,25% http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/01/1066803.htm , για ένατη συνεχή φορά από τον περασμένο Ιούνιο, και μετά τις δηλώσεις του προέδρου της δημιούργησε πιέσεις στις αγορές των ΗΠΑ. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν σταθεροποιητικά καθώς έκλεισαν πριν τις ανακοινώσεις της FED.

Η ελληνική αγορά επηρεασμένη από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, χτες κινήθηκε θετικά βοηθούμενη από μετοχές εταιριών όπως ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΦΟΛΙ. Μία σύντομη ανασκόπηση των ήδη δοσμένων αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο δείχνει απλά ότι οι δυνατοί έγιναν δυνατότεροι και από τους μη ισχυρούς μικρούς αρκετοί αγνόησαν την παρουσίαση αποτελεσμάτων. Ελπίζουμε με την ολοκλήρωση τους σύντομα να δούμε και το εξάμηνο ώστε η καθυστέρηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά να αποτελέσει παρελθόν».

Marfin Analysis: «Η ελληνική αγορά έκλεισε πτωτικά με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες. Αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρχε και στις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η

δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΠΑΠ, Alpha και ΟΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε υψηλότερα 0,77%, ενώ ο τζίρος ήταν €278εκ. (-6%). Ο FTSE-20 σημείωσε άνοδο 0,62%, οδηγούμενη κυρίως από ΟΠΑΠ (+5,47%), ΟΤΕ (+2,56%) και Εθνική Τράπεζα (+0,43%). Ο FTSE-40 έκλεισε 0,92% υψηλότερα. ¶νοδο σημείωσαν η Intralot (+4,11%), τα Ελληνικά Πετρέλαια (+1,67%) και ο όμιλος ΓΕΚ (+4,07%). Τα ισχυρά αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, που δημοσιεύθηκαν μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, αναμένεται να διατηρήσουν το θετικό κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση».

Contalexis Financial Services: «Αρνητικά αντέδρασε η Wall στην ανακοίνωση για αύξηση 0,25% της FED εξαιτίας της δέσμευσης της ομοσπονδιακής τράπεζας για συνέχιση των αυξήσεων. Η πτώση ήταν σημαντική της τάξεως του 0,96% παρά την σχετικά αναμενόμενη απόφαση της FED. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε υψηλότερα κατά 0,40% στις 11.630,13 μονάδες. Τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σημαντικά υψηλότερα αποτέλεσμα της φήμης για εξαγορά της Ο2 δίνοντας ώθηση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Ανοδική αντίδραση για τον Γ.Δ του ΧΑ με την αξία των συναλλαγών, να ανέρχεται στα 278 εκ. με τους επενδυτές να στρέφονται στον ΟΠΑΠ. Στον τραπεζικό κλάδο παρατηρείται νευρικότητα με τις φήμες για εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha να κάνουν πάλι την εμφάνιση τους. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Εθνικής αναμένεται να κυριαρχήσουν σήμερα στην ψυχολογία των επενδυτών. Σε γενικό επίπεδο θα λέγαμε ότι οι επενδυτές είναι μουδιασμένοι και παραμένουν διστακτικοί στις κινήσεις τους. Η τάση των επενδυτών είναι βραχυπρόθεσμη αναμένοντας τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα