Το απόγευμα η συνεδρίαση του EuroWorking Group

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016 13:31
UPD:13:45
EUROKINISSI/Stelios misinas

Θετική αναμένεται να είναι η εισήγηση του EuroWorking Group (ΕWG) προς το Eurogroup της Τρίτης για την επικύρωση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Το ΕWG, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να επικυρώσει την επίτευξη συμφωνίας, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών, κατόπιν και της χθεσινής ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Παράλληλα, η Κομισιόν αναμένεται να υποβάλλει σήμερα στο EWG το προσχέδιο της Έκθεσης Συμμόρφωσης της Ελλάδας, η τελική μορφή της οποίας θα διαμορφωθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Βάσει όλων των παραπάνω, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο» φως» για την εκταμίευση της β’ δόσης του προγράμματος, η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 11 δισ. ευρώ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του EWG, οι αξιωματούχοι αναμένεται να εξετάσουν και το ζήτημα του χρέους, επί τη βάσει των προτάσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Τη χθεσινοβραδινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων χαιρέτισε και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Ελλάδα έκανε ένα βήμα - κλειδί προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ελπίζω και επιθυμώ μία συμφωνία κατά τη διάρκεια του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα