Από 13 - 29/7 η πώληση έως και 16,44% του ΟΠΑΠ

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 15:40

Στο χρονικό διάστημα από 13 έως 29 Ιουλίου θα γίνει από το Δημόιο η πώληση ποσοστού μέχρι και 16,44% των μετοχών του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών:

«1. Η διάθεση μέχρι και 52.450.000 υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ η κάθε μία κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου (οι «Μετοχές»), που προαναγγέλλεται με την παρούσα, εντάσσεται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και θα λάβει χώρα μέσω συνδυασμένης προσφοράς, η οποία θα συνίσταται (i) στη δημόσια προσφορά Μετοχών στην Ελλάδα σε ιδιώτες μη θεσμικούς επενδυτές και θεσμικούς επενδυτές, (ii) στην ιδιωτική τοποθέτηση Μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό, και (iii) στην ιδιωτική τοποθέτηση έως και 150.000 Μετοχών σε εργαζόμενους της ΟΠΑΠ Α.Ε. (από κοινού η «Συνδυασμένη Προσφορά»). Η πραγματοποίηση της Συνδυασμένης Προσφοράς και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της τελούν υπό την αίρεση της λήψης των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών.

2. Στις 52.450.000 Μετοχές που θα διατεθούν μέσω της Συνδυασμένης Προσφοράς περιλαμβάνονται και 6.300.000 Μετοχές, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο ρήτρας επιπρόσθετης κατανομής μετοχών (overallotment facility) και δικαιώματος προαίρεσης αγοράς πρόσθετων μετοχών (greenshoe option), προς το σκοπό κάλυψης τυχόν αυξημένης ζήτησης και διενέργειας σταθεροποιητικών πράξεων επί μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.

3. Για την ιδιωτική τοποθέτηση Μετοχών σε εργαζόμενους της Εταιρίας θα ληφθεί ειδική απόφαση του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η κατανομή αυτών των Μετοχών στους δικαιούχους εργαζόμενους της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της δημόσιας προσφοράς Μετοχών στην Ελλάδα.

4. Οι ανάδοχοι της Συνδυασμένης Προσφοράς δεν έχουν αναλάβει την κάλυψη των 52.450.000 Μετοχών και ως εκ τούτου ο τελικός αριθμός των Μετοχών που θα διατεθεί μέσω της Συνδυασμένης Προσφοράς ενδέχεται να μεταβληθεί».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα