Sabre, Temasek: Aντληση 5 δισ. δολ. για επενδύσεις στην Ινδία

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2005 09:00

Η Sabre Capital Worldwide Inc., που ιδρύθηκε από τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της Standard Chartered Plc, Rana Talwar, προχωρά σε συμμαχία με την κρατική επενδυτική εταιρεία της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings Pte, προκειμένου να αντλήσει το ποσόν των 5 δισ. δολ. ΗΠΑ, για να επενδύσει σε ινδικές μετοχές και αγορές παγίων περιουσιακών στοιχείων.

Οι συνεταίροι, αυτή την εβδομάδα θα κάνουν σχετική αίτηση για να πάρουν άδεια από την αρμόδια επιτροπή την Ινδίας για το κεφάλαιο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Foreign Investment Promotion Board, σύμφωνα με τον Rajiv Maliwal, διευθυντής της Sabre που εδρεύει στη Σιγκαπούρη και διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο.

«Θα αντλήσουμε περίπου 3 με 5 δισ. δολ. τα επόμενα πέντε χρόνια και οι δύο, στο εξωτερικό και την Ινδία, προκαθορίζοντας την επένδυση σε ινδικές μετοχές και αγορές σταθερού εισοδήματα», ανέφερε ο Maliwal, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 30 Ιουνίου στο Ν. Δελχί.

Η Temasek, η οποία τον μήνα που πέρασε πήρε την έγκριση να πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Ινδία και η Sabre, επιδιώκουν να καλύψουν μία οικονομία 661 δισ. δολ., για την οποία η κυβέρνηση εκτιμά ρυθμό ανάπτυξης 7%, τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2006. Τα βασικά επιτόκια δανεισμού, βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα 32 ετών, έχουν τονώσει τα εταιρικά κέρδη και ώθησαν τον δείκτη στο Χρηματιστήριο του Μουμπάϊ, κατά 50% υψηλότερα τη χρονιά που πέρασε.

Η Alexandra Fund Management, 100% θυγατρική της Temasek, υπέγραψε τη συμφωνία με την Sabre Capital για τη δημιουργία του αμοιβαίου κεφαλαίου, στοχεύοντας επενδύσεις στις ινδικές αγορές, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Temasek, Rachel Li. Η ίδια, αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα