Yangtze Power, Port Container: Σχέδια για την πώληση μετοχών

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2005 09:55

ΜΕΤΟΧΕΣ και μετρητά, θα εισπράξουν οι μέτοχοι της China Yangtze Power Co. και της Shanghai Port Container Co., ως αποζημίωση από τις ζημίες που προκλήθηκαν στο κυβερνητικό σχέδιο μείωσης του μεριδίου της, στις κρατικές εταιρείες.

Η μειοψηφία των μετόχων της China Yangtze Power, ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού έργου στον κόσμο, θα εισπράξει 1,6706 μετοχές και 5,88 γιουάν σε μετρητά, για κάθε 10 μετοχές που κατέχουν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στο Χρηματιστήριο της Σαγκάη. Οι κάτοχοι μετοχών της Shanghai Port, θα εισπράξουν 1,5 μετοχές και 10 γιουάν, για κάθε 10 εμπορεύσιμες μετοχές που κατέχουν, αναφέρεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Οι δύο εταιρείες, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 42 που επελέγησαν στο δεύτερο στάδιο, του προγράμματος μείωσης κατά περίπου 230 δισ. δολ. των μεριδίων του κράτους ή περίπου τα 2/3 της χρηματιστηριακής του αξίας. Οι πωλήσεις μη εμπορεύσιμων μετοχών, ενδέχεται να βοηθήσουν να καλυφθεί η ανεπάρκεια κάλυψης των υποχρεώσεων συνταξιοδότησης της Κίνας, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της εταιρικής διοίκησης.

«Δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα σχέδια αποζημίωσης των δύο εταιρειών», ανέφερε ο Fan Dizhao, ο οποίος διαχειρίζεται 1,8 δισ. δολ. σε μετοχές με την Guotai Asset Management Co. στη Σαγκάη, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Yangtze Power.

Ο ίδιος είπε, ότι περίμενε την προσφορά τουλάχιστον δύο μετοχών για κάθε 10 μετοχές. Ο δείκτης Shanghai Composite, υποχωρούσε 1,6%, φθάνοντας στις 1039,17 μονάδες, στις 10:47 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα