Πάνω από τα 86 σεντς το ευρώ

Φήμες για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2001 11:23

Ενισχύεται σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων τις προσεχείς εβδομάδες.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη στη διάρκεια του 2002 αναμένεται να υποxωρήσει xαμηλότερα από το στόxο του 2% που έχει θέσει η Τράπεζα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μείωση των επιτοκίων.

Σήμερα, εξάλλου, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία το Μάιο σημείωσαν αύξηση μικρότερη του αναμενομένου, γεγονός που ερμηνεύεται από τους οικονομολόγους ως ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης ενδέχεται να υποχωρήσουν τους προσεχείς μήνες.

Αναλυτικότερα, οι τιμές παραγωγού τον περασμένο μήνα σημείωναν αύξηση 0,2% σε μηνιαία βάση και 4,6% σε ετήσια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,4% και 4,7% αντιστοίχως. «Τα στοιχεία είναι καλύτερα από τις προβλέψεις», δηλώνει στο "Bloomberg" o Ralph Solveen, οικονομολόγος της Commerzbank. «O πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει τους επόμενους μήνες».

Στις πρωινές συναλλαγές, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το ευρώ μετά από τέσσερις ημέρες ξεπέρασε το όριο των 86 σεντς φθάνοντας μέχρι και τα 86,04 σεντς, ενώ τώρα βρίσκεται στα 85,96 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα