«Φωτιές» ανάβει το ωράριο των καταστημάτων

Η κυβέρνηση ανοίγει και τα εργασιακά
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2005 16:55
UPD:17:21

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ φέρεται η κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στις διαρθρωτικές αλλαγές. Εντός της εβδομάδας ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να αποστείλει πρόσκληση για διάλογο προς τους κοινωνικούς εταίρους για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, και του κόστους των υπερωριών.

Την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, στο οποίο αντιτίθενται έμποροι και εμποροϋπάλληλοι http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/04/1067638.htm , που απαντούν με πανελλαδική εκδήλωση διαμαρτυρίας την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Η ΓΣΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Εμπόρων) προειδοποιεί με κλείσιμο των Τεμπών, του Ισθμού και της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου στις 13 Ιουλίου, αν και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή Κυριακή. Στις 13 Ιουλίου βάζουν λουκέτο όλα τα καταστήματα στην Κρήτη. Η ΓΣΒΕΕ τονίζει ότι το σχέδιο νόμου ουσιαστικά αφορά στην απορρύθμιση και ουσιαστική απελευθέρωση των ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, αποστάσεις από την κυβέρνηση στο επιχειρούμενο άνοιγμα του ασφαλιστικού, παίρνει με συνέντευξή του στα «Νέα» http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18279&m=N12&aa=1 , ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ. Δηλώνει ότι αυτό δεν είναι άμεσο πρόβλημα και δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή ορίων ηλικίας πριν γίνουν αναλογιστικές μελέτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα