Ε.Ε. - Στην Πολωνία τα φθηνότερα ρούχα και παπούτσια

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2005 20:29

Τα επίπεδα των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης ήταν το 2003 στην Ελλάδα λίγο χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat στους «25», τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, καθώς και σε τρεις χώρες της ΕΖΕΣ (Ελεύθερη Ζώνη Εμπορικών Συμφωνιών), την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Ειδικότερα, η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία και την Σλοβενία βρίσκονται στο 95% του κοινοτικού μέσου όρου τιμών για ρούχα και παπούτσια. Ωστόσο, τα είδη αυτά είναι ακόμη φθηνότερα σε χώρες όπως η Γαλλία (93% του κοινοτικού μέσου όρου), η Βρετανία (90%) και η Ολλανδία (89%).

Στην Ε.Ε., οι φθηνότερες τιμές σε προϊόντα ένδυσης και υπόδησης παρατηρούνται στην Πολωνία (78%) και οι ακριβότερες στη Σουηδία (114%) και την Ιταλία (112%).

Από τις 31 χώρες όπου διεξήχθη η έρευνα της Eurostat, οι φθηνότερες τιμές ρούχων και παπουτσιών καταγράφηκαν στην Ρουμανία (55%), τη Βουλγαρία (58%) και την Τουρκία (75%), ενώ οι πιο ακριβές τιμές στην Ισλανδία (149%), την Νορβηγία (134%) και την Ελβετία (117%).

Στην Ελλάδα τα πιο φθηνά είδη ρουχισμού και υπόδησης είναι τα ανδρικά ρούχα (88% του κοινοτικού μέσου όρου), ενώ τα ακριβότερα είδη είναι τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, (104% και 112% αντίστοιχα). Επίσης, στην Ελλάδα τα γυναικεία ρούχα βρίσκονται στο 95% του κοινοτικού μέσου όρου, ενώ οι τιμές των παπουτσιών είναι ακόμη πιο ακριβές, καθώς πλησιάζουν το 99% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα