Εμφαση σε επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2005 21:21

Επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα αποτελούν το τρίπτυχο του αναπτυξιακού υποδείγματος που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης σε ομιλία του στην ετήσια απονομή των βραβείων του ΕΒΕΑ.

Ειδικά για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι στόχο έχει να καταστεί πιο αποτελεσματική η αγορά εργασίας, να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, για να αναπτυχθούν περισσότερο οι επιχειρήσεις. Παράλληλα, να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που θα απασχολήσουν τη χώρα στο μέλλον, όπως είναι οι αδυναμίες του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δρακούλης Φουντουκάκος ανακοινώνοντας τα ονόματα όσων θα βραβευθούν, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση(μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού στον τραπεζικό τομέα, εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ και άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανομένους) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Οι μεταρρυθμίσεις όμως θα πρέπει να συνεχισθούν και να επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως στην απελευθέρωση μιας σειράς αγορών και ιδιαίτερα αυτή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στην περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών, στην ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης κλπ».

Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:

Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας

- ΕΛΒΑΛ Α.Ε.

- ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βραβείο Επωνύμου Προϊόντος

- BSB A.B.E.E.

Βραβείο Διεθνούς Δραστηριότητας

- INTRALOT A.E.

- ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

Βραβείο Επιχείρηση και Περιβάλλον

- BΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε.

Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης

- Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε.

Βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης

- ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε.

Βραβείο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

- ELPEN A.E. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ELPEN

Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση

- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

- ALPHA BANK Α.Ε.

Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία

- ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΠΡΑΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα