Στήριξη επιχειρηματιών της εστίασης με δωρεάν σεμινάρια από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη»

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 19:52
UPD:19:56
SHUTTERSTOCK

Την τριήμερη εκδήλωση (10 ως 12 Μαΐου) φιλοξένησε για 4η χρονιά το Navarino Dunes, στην Costa Navarino, 2016 (φωτ. αρχείου).

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν για μια ακόμα χρονιά τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης που διοργάνωσε δωρεάν το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Την τριήμερη εκδήλωση (10 ως 12 Μαΐου) φιλοξένησε για 4η χρονιά το Navarino Dunes, στην Costa Navarino, 2016.

Στόχος των Σεμιναρίων είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής Σπαράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων.

Τη μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών σχολίασε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη» Ξενοφώντας Κάππας ενώ είναι ενδεικτικό ότι περισσότεροι από 150 επαγγελματίες της εστίασης παρευρέθηκαν στα Σεμινάρια, μεταξύ άλλων και βραβευμένοι σεφ, όπως ο Δημήτρης Μελεμενής – Costa Navarino, ο Κώστας Τσίγκας – Vespa Rosa, Pere Ubu, Testaccio & Steak Frites, ο Λευτέρης Λαζάρου – Varoulko Seaside, o Δόξης Μπεκρής - Γενικός Υπεύθυνος Chef για τα ξενοδοχεία και τα resorts του ομίλου “Fairmont” στην Αφρική, o Δημήτρης Δημητριάδης - Chef στο “Artisanal”, ο Γιώργος Βενιέρης - Chef “Mr. Pug” και o Αλέξανδρος Φουρούλης - Chef & συνιδιοκτήτης στο «ΜΑΝΗΜΑΝΗ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα