Sanyo: Προς τη μείωση 15% του προσωπικού της, κλείνει εργοστάσια

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 08:29

ΣΧΕΔΙΑ, για τη μείωση του προσωπικού της διεθνώς, κατά 15%, καθώς και την παύση λειτουργίας του 1/5 των εργοστασίων της στην Ιαπωνία, καθώς προσπαθεί να αναζωογονήσει τα κέρδη της, κάνει η Sanyo Electric Corp., η οποία προβλέπει να εμφανίσει για τρίτη φορά ζημίες, μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Η Sanyo, η μεγαλύτερη εταιρεία, που παράγει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για ηλεκτρονικά αγαθά ευρείας κατανάλωσης, στον κόσμο, στοχεύει να μειώσει το κόστος της κατά 70 δισ. γιέν (627 εκατ. δολ. ΗΠΑ), μέσα σε τρία χρόνια, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκυο. Η εταιρεία, κατά την τελευταία οικονομική χρήση εμφάνισε ζημίες ρεκόρ, 171 δισ. γιέν, αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών των ηλεκτρονικών, που περιόρισαν τα κέρδη της, σε συνδυασμό με τις εργασίες ανακαίνισης του εργοστασίου παραγωγής chip, που υπέστη ζημίες από ένα σεισμό.

Φέτος, η εταιρεία, που εδρεύει στην Οσάκα, διόρισε νέα ομάδα διοίκησης, που αποτελείται από τον εκτελεστικό της διευθυντή Tomoyo Nonaka, πρώην δημοσιογράφο και εξωτερικό συνεργάτη και τον πρόεδρο Toshimasa Iue, τον εγγονό του ιδρυτή της Sanyo, με στόχο να στηρίξει την τιμή της μετοχής της, η οποία υποχώρησε πέρυσι σε ποσοστό της τάξης του 31%.

«Προτιμώ τη Sanyo, η οποία πήρε κάποιους από έξω για δραστικές αλλαγές», ανέφερε ο Christian Takushi, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 500 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, με την Swisscanto Asset Management AG, στη Ζυρίχη, πριν από την ανακοίνωση της εταιρείας. Ο ίδιος άλλαξε προσφάτως την εισήγησή του για τις μετοχές της Sanyo, στο «neutral» από το «underweight».

H Sanyo, σχεδιάζει να δαπανήσει 90 δισ. γιέν για να αναδιοργανώσει τη λειτουργία της την τρέχουσα χρήση, που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Οι μετοχές της εταιρείας, διαπραγματεύθηκαν 2 γιέν υψηλότερα, φθάνοντας στα 298 γιέν η μία στη 1:17' μ.μ., στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα