Tattersall's: Αυξάνει την τιμή της μετοχής κατά τη δημόσια εγγραφή

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 09:05

ΠΟΣΟΝ 305 εκατ. δολ. Αυστραλίας (229 εκατ. δολ. ΗΠΑ), ενδέχεται να αντλήσει κατά τη δημόσια εγγραφή της, η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών της Αυστραλίας, Tattersall's Ltd., μετά την αύξηση της κλίμακας της τιμής, αποτέλεσμα της ζήτησης από τους οργανισμούς.

Οι οργανισμοί ενδέχεται να προσφέρουν από 2,90 έως 3,20 δολ. Αυστραλίας, για κάθε μία μετοχή, έναντι της αρχικής κλίμακας από 2,40 έως 2,90 δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Ray Gunston, σε συνέντευξή του. Στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας φθάνει τα 2,2 δισ. δολ. Αυστραλίας, καθιστώντας την, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών, μετά την Tabcorp Holdings Ltd.

Η προσέλκυση επενδύσεων στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Αυστραλίας, ύψους 15,3 δισ. δολ. Αυστραλίας ετησίως, ενδέχεται να προκαλέσει στην ώθηση των τιμών από τους επενδυτές σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας, στις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με τους ίδιους, συμπεριλαμβανομένου και του John Grace. Η Tattersall's θα καταστεί ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες της Αυστραλίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, κάτι που σημαίνει, ότι οι επενδυτές που απαρτίζουν τον δείκτη, θα χρειαστεί να αγοράσουν μετοχές.

Η δημόσια εγγραφή θα θέσει τέλος στην ιδιωτική ιδιοκτησία της Tattersall's, ηλικίας 120 ετών. Οι ιδιοκτήτες της, οι περισσότεροι κληρονόμοι του ιδρυτή της George Adams, στη διαθήκη του, προσφέρουν 100 εκατ. μετοχές ή περίπου το 14% της εταιρείας.

Οι απλοί επενδυτές θα καταβάλλουν 2,90 δολ. Αυστραλίας για κάθε μία μετοχή. Η λιανική πώληση των μετοχών της εταιρείας, θα κλείσει πέντε ημέρες μετά την κάλυψη των αιτήσεων για την αγορά μετοχών.

Οι μετοχές της Tabcorp, σημείωσαν άνοδο 27 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 16,73 δολ. Αυστραλίας η μία, σήμερα στη 1:05' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Την πώληση των μετοχών της Tattersall's, διαχειρίζεται η Goldman Sachs JBWere Pty και η Macquarie Bank Ltd., η μεγαλύτερη εισηγμένη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα