BP Plc: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου το β' τρίμηνο

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 10:14

ΑΥΞΗΣΗ 2,5% σημείωσε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, η παραγωγή της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, BP Plc, καθώς ο ρυθμός της ανάπτυξης στο joint venture που διαθέτει στη Ρωσία, μειώθηκε.

Κατά μέσον όρο, η παραγωγή του δευτέρου τριμήνου ήταν τα 4,11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 3,97 εκατ. βαρέλια ημερησίως, που ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η αύξηση, ήταν μεγαλύτερη της αντίστοιχης του 2,1%, που σημείωσε η παραγωγή της BP το πρώτο τρίμηνο της χρήσης. Εξαιρουμένης της Ρωσίας, η παραγωγή της BP, ήταν κατά το τελευταία τρίμηνο 3,135 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

«Γνωρίζουμε ότι μεγάλη αύξηση της παραγωγής θα σημειωθεί το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης», ανέφερε χθες, ο Jonathan Copus, αναλυτής της Investec Henderson Crosthwaite, στο Λονδίνο, ο οποίος εισηγείται για τις μετοχές της BP, «hold».

Η BP, με έδρα το Λονδίνο, της οποίας χθες η τιμή της μετοχής σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, επιστρέφει δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους, μέσω της αγοράς ιδίων μετοχών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, ώθησαν ανοδικά τα κέρδη της. Η Ρωσία, έχει αυξήσει τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται διεθνείς εταιρείες πετρελαιοειδών, όπως η BP, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς προωθεί την κρατική εταιρεία OAO Gazprom.

Η παραγωγή στο σύνολο του έτους, θα κυμανθεί από 4,1 έως 4,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως είχε προβλεφθεί τον Φεβρουάριο, ανέφερε σήμερα η BP. Τα παγκόσμια περιθώρια διΰλισης της ΒΡ το δεύτερο τρίμηνο, αυξήθηκαν στα 8,42 δολ. το βαρέλι, από 8,28 δολ. το βαρέλι που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Χθες, οι μετοχές της BP σημείωσαν άνοδο 23 πένες, ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στις 617 πένες η μία στο Λονδίνο, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 13 Μαρτίου του 2003. Φέτος, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 21%, περίοδο κατά την οποία οι μετοχές της Shell Transport & Trading Co., έχουν αναρριχηθεί σε ποσοστό 27%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα