ABN Amro: Συμφωνία για την εξαγορά της Priory αντί 875 εκατ. λιρών

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 11:42

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Priory Group, της βρετανικής εταιρείας πνευματικής στήριξης, από την εταιρεία επενδύσεων Doughty Hanson & Co., αντί του ποσού των 875 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) σε μετρητά και χρέος, έκλεισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, ABN Amro Holding NV.

H ABN Amro, που εδρεύει στο Αμστερνταμ, θα ψάξει να βρει επενδυτές για να αγοράσει τμήματα της Priory και θα διατηρήσει την πλειονότητα του μεριδίου στην εταιρεία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Alex Evans, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Η Doughty Hanson, θα εισπράξει πέντε φορές περισσότερο της αρχικής της επένδυσης.

«Η εξαγορά, καταδεικνύει το ενδιαφέρον μας για εταιρείες καλά τοποθετημένες στην αγορά και με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης», ανέφερε ο Piero Overmars, εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος χονδρικής της της ABN Amro, σε δήλωσή του.

Η Priory, έχει στην κυριότητά της κέντρα, όπου διασημότητες, όπως το μοντέλο Kate Moss και ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Ron Wood, έχουν κάνει θεραπεία. Η εταιρεία, που κατέχει περισσότερα από 1.700 κρεβάτια, μειώνει το κόστος της και αύξησε τη δυναμικότητα στις κλινικές της κατά 90% τα τρία τελευταία χρόνια.

Η Doughty Hanson, που εδρεύει στο Λονδίνο, και κεφάλαια 1,6 δισ. ευρώ αγόρασε την Priory τον Ιούνιο του 2002 με 190 εκατ. λίρες που δανείστηκε και 116 εκατ. λίρες επένδυση σε μετοχές.

Η πώληση, είναι η δεύτερη της Doughty Hanson μέσα σε επτά ημέρες, μετά την προσφορά των μετοχών της γαλλικής εταιρείας που κατασκευάζει μπαταρίες, Saft Groupe SA, στις 30 Ιουνίου, μέσω δημόσιας εγγραφής. Η εταιρεία, σχεδιάζει να πουλήσει επίσης μετοχές που κατέχει στην RHM Ltd., την παραγωγό του ψωμιού Hovis, αυτόν τον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα