Capitalia: Σχέδιο απορρόφησης της Fineco και εξαγοράς της MCC

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 12:01

ΣΤΗΝ απορρόφηση του διαχειριστή των περιουσιακών της στοιχείων, Fineco SpA, αλλά και στον πλήρη έλεγχο του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής, MCC SpA, μέσω ανταλλαγής μετοχών, για τη μείωση του κόστους και την αύξηση των εσόδων, θα προχωρήσει η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα της Ιταλίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Capitalia SpA.

Η Capitalia, που εδρεύει στη Ρώμη, επιδιώκει την απλοποίηση της δομής της και την αύξηση των ετησίων εσόδων της, κατά 6% έως και το 2007, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δανείστριας, προς το Χρηματιστήριο της Ιταλίας. Οι επενδυτές της Fineco, θα λάβουν πέντε νέες μετοχές της Capitalia για κάθε τρεις που κατέχουν και οι επενδυτές της MCC θα λάβουν 11 νέες μετοχές της Capitalia, επίσης για κάθε τρεις που κατέχουν, με αποτέλεσμα η αξία ολόκληρου του τμήματος, να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ (1,9 δισ. δολ. ΗΠΑ).

«Αυτός, είναι ο μόνος τρόπος για να αυξήσεις τα κέρδη, καθώς η προοπτική της ιταλικής οικονομίας δεν πρόκειται να βοηθήσει τον τραπεζικό τομέα πολύ», ανέφερε ο Carlo Tommaselli, αναλυτής της ING Wholesale Banking, στο Μιλάνο.

Η Capitalia, με εκτελεστικό διευθυντή τον Matteo Arpe, 41 ετών, τα τελευταία δύο χρόνια έχει μειώσει το κόστος και έχει αυξήσει την γκάμα των προϊόντων που εμπορεύεται, ενώ ξεκαθάρισε τα δάνειά της, με στόχο την αύξηση των κερδών. Από την έναρξη του 2002, η διοίκησή της απαξίωσε 4,7 δισ. ευρώ σε επισφαλή δάνεια και άλλους πιστωτικούς κινδύνους.

Τον Μάϊο, η τράπεζα ανακοίνωσε 34% αύξηση των καθαρών της κερδών το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, στα 206 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα των υψηλότερων προμηθειών, με την άνοδο των Χρηματιστηρίων, ενώ τα κέρδη της Fineco, της υπ' αριθμόν ένα εισηγμένης Internet τράπεζας της Ιταλίας, αυξήθηκαν σε ποσοστό 42%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα