Wal-Mart: Μειώνει το προσωπικό στα γραφεία της στην Αγγλία και σε καταστήματα

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 12:54

ΤΗ μείωση των θέσεων εργασίας στα κεντρικά της γραφεία και τα καταστήματα, καθώς επιδιώκει τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας, προκειμένου να περιορίσει το χάσμα με την ηγέτιδα της αγοράς, Tesco Plc, θα ανακοινώσει, αργότερα σήμερα η δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, Asda της Wal-Mart Stores Inc.

«Συνέντευξη που θα δοθεί αργότερα σήμερα, θα περιλαμβάνει τη μείωση των θέσεων εργασίας που πρέπει να γίνει», σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της, Dominic Burch. «Ακόμη συμβουλεύουμε τους συνεργάτες μας», είπε ο ίδιος, ο οποίος αρνήθηκε να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό θέσεων εργασίας που θα περικοπεί.

Η Asda, που εδρεύει στο Ληντς της Αγγλίας, δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο των κερδών, που είχε θέσει το πρώτο τρίμηνο. Ο επικεφαλής της Andy Bond, μειώνει τις θέσεις εργασίας και τις τιμές των προϊόντων που εμπορεύεται, καθώς μάχεται για να κερδίσει πάλι το μερίδιο αγοράς που απώλεσε από τις ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Tesco, η οποία κινήθηκε ταχύτερα στην επέκταση σε άλλους – εκτός των τροφίμων – τομείς, όπως στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τις ασφάλειες αυτοκινήτων.

Οι μετοχές της Wal-Mart, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο, έχουν υποχωρήσει κατά 8,6% φέτος, περίοδο κατά την οποία, οι μετοχές της Tesco, σημείωσαν απώλειες 1,4%.

Οι διευθυντές των καταστημάτων, θα ενημερώσουν του υπαλλήλους σήμερα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ενωσης GMB, που αντιπροσωπεύει 30.000 υπαλλήλους της Asda, στους συνολικά 140.000 εργαζομένους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα