Χ.Α.: Στις τράπεζες το ενδιαφέρον

Ανοδο 0,33% σημείωσε ο γενικός δείκτης
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 16:12

ΣΕ ΣΤΕΝΟ εύρος διακύμανσης κινήθηκε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος έκλεισε στις 3.073,49 μονάδες αυξημένος κατά 0,33%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 184,37 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 32 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 101 ενισχύθηκαν, 147 σημείωσαν πτώση και 81 παρέμειναν σταθερές. Η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 4,84% καλύπτοντας μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραψε χθες. Οι τίτλοι της Alpha Bank και της Εθνικής ενισχύθηκαν κατά 2,75% και 1,24% αντιστοίχως.

Ο τραπεζικός κλάδος με επίκεντρο την Εθνική μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και την θετική ανάλυση ξένου οίκου στηρίζουν σήμερα την αγορά», δήλωσε στο Reuters ο κ. Χρήστος Σαμοθράκης, αναλυτής στην Market Χρηματιστηριακή.

«Ωστόσο, ο χαμηλός όγκος συναλλαγών υποδηλώνει ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις επιπτώσεις της επίλυσης του ασφαλιστικού στις τράπεζες, καθώς και τις επόμενες κινήσεις στην Emporiki», πρόσθεσε.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι τηλεπικοινωνίες. Οι μετοχές της Cosmote και του ΟΤΕ υποχώρησαν κατά 1,46% και 0,49% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα