Υπό τρεις όρους συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο διάλογο

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 17:53
UPD:20:52

«Δεν συνηθίζεται να γίνεται πρόσκληση επίσημης συνάντησης με χρονικό περιθώριο λιγότερο από 24 ώρες. Αλλιώς αποτελούν τελεσίγραφα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος απουσιάζει στο εξωτερικό, στο συνέδριο των ιταλικών συνδικάτων και είναι αδύνατη η παρουσία του στο χρόνο που μας προσκαλείτε», αναφέρεται σε απαντητική επιστολή της ΓΣΕΕ στην πρόσκληση σε διάλογο για τα εργασιακά, που απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/05/1068135.htm .

«Εξάλλου, αύριο 6/7/2005 είναι ημέρα απεργιακής κινητοποίησης για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, στην οποία συμμετέχει η ΓΣΕΕ.

Σας θυμίζουμε ότι ουδέποτε ξεκίνησε κοινωνικός διάλογος για τα θέματα στα οποία αναφέρεστε -η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης της 10ης Φεβρουαρίου είχε ως θέμα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση (ΕΣΔΑ).

Η αναθεώρηση του Ν.2874/2000 που αφορά στις υπερωρίες και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέχρι και τη σημερινή επιστολή σας είχε τεθεί αποκλειστικά από τον ΣΕΒ και όχι από τους εργαζόμενους.

Οι θέσεις και οι απόψεις της ΓΣΕΕ γι' αυτά τα θέματα έχουν αναπτυχθεί και περιγραφεί στο Προσάρτημα των Θεσμικών Αιτημάτων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2004-2005 (ΕΓΣΣΕ), παρ.12 και είναι σε εκκρεμότητα η τελική διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους εργοδοτικούς φορείς.

Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή μας σε ένα τέτοιο διάλογο θα εξαρτηθεί:

- Από το περιεχόμενο του διαλόγου το οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τα γενικότερα θέματα ρύθμισης και όχι απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

- Από την επάρκεια χρόνου που θα παρασχεθεί, προκειμένου να αναδειχτούν τα προβλήματα και να υπάρξουν συμφωνίες.

- Από τη δέσμευσή σας ότι δεν θα υπάρχουν μονομερείς νομοθετικές παρεμβάσεις», καταλήγει η επιστολή της ΓΣΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα