Εργασιακά: Αρχή διαλόγου με τους εμπόρους

Μεϊμαράκης: Δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, αλλά παρατηρήσεις από τη ΔΑΚΕ
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2005 15:10
UPD:16:36

ΒΕΛΤΙΩΣΗ της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων μέσα σε συνθήκες διασφάλισης ενός σταθερού, ασφαλούς και σωστού εργασιακού περιβάλλοντος είναι ο στόχος του διαλόγου για τη μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος, ανέφερε ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος, το οποίο και ευχαρίστησε για τη συνεργασία του.

Ο υπουργός αφού ανέφερε ότι ο νόμος για το εργασιακό που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας του κ. Τάσου Γιαννίτση απέτυχε, υποστήριξε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος ώστε να υπάρξει νομοθετική προσαρμογή στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν θα είναι έως 12 ώρες, καθώς «κανείς δεν μπορεί να δουλεύει 12ωρο».

Ο υπουργός Απασχόλησης πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τα προεδρεία των επαγγελματοβιοτεχνών και των βιομηχάνων, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ που θέτουν τρεις όρους προκειμένου να προσέλθουν στο διάλογο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/05/1068150.htm .

Ωστόσο, τόσο το ΠΑΜΕ όσο και η Αυτόνομη Παρέμβαση υποστηρίζουν αποχή από οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις που μεταβάλλουν τις εργασιακές σχέσεις.

Με αφορμή τις αντιρρήσεις της ΔΑΚΕ στο εργασιακό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μεϊμαράκης υποβάθμισε τις αντιδράσεις, και τόνισε ότι υπάρχει διάλογος και παρατηρήσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι από τη στιγμή που ανοίγει ένα θέμα μέχρι που θα κλείσει είναι φυσικό να γίνεται διάλογος και στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου να υποβάλλονται παρατηρήσεις από εκείνους που συμμετέχουν.

Στο θέμα αναφέρθηκε στο pressroom και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος. Σε ερώτηση για την ανακοίνωση στελεχών της ΔΑΚΕ, που ζητούν από την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό αν δεν εντείνει προηγουμένως τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών», σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να προχωρήσει τις συγκεκριμένες συζητήσεις, έχει αποστείλει την επιστολή στη ΓΣΕΕ, έχει ορισθεί ως ημερομηνία πρώτης συνάντησης η επόμενη Δευτέρα και το ραντεβού αυτό θα γίνει».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα