+12,5% οι διεθνείς αφίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος» στο πεντάμηνο

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2005 17:33

Αύξηση 12,5% εμφανίζουν οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας στο πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2005, συμπαρασύροντας και το σύνολο της χώρας σε μικρή άνοδο, καθώς κάποιοι προορισμοί εμφανίζουν μείωση των αφίξεων (Κέρκυρα), ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Σ. Ανδρεάδης, διευκρινίζοντας ότι οι αεροπορικές αφίξεις δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, διότι στην τελευταία υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, όπως η διάρκεια παραμονής, οι αφίξεις με άλλα μέσα κλπ.

Σε ό,τι αφορά τις ανταγωνίστριες χώρες παρατηρείται αύξηση περίπου 5,5% για την Ισπανία και την Κύπρο, 15,5% για την Αίγυπτο και νέα θεαματική αύξηση 27,5% για την Τουρκία που καθιερώνεται πλέον σαν μια μεγάλη τουριστική αγορά.

Ο ΣΕΤΕ προτείνει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαγωνισμούς μακροχρόνιας μίσθωσης δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες επενδυτές, πρακτική που έχει αποδώσει στο εξωτερικό. Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ προτείνει απόσυρση παλαιών και μη ανταγωνιστικών ξενοδοχείων και ζητά ίδρυση προπτυχιακών τμημάτων τουριστικών σπουδών στα Πανεπιστήμια, υπενθυμίζοντας ότι στην Τουρκία ήδη λειτουργούν.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα