Μέρισμα 40 δρχ. ανά μετοχή από την ΤΕΡΝΑ

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2001 16:04

Τη διανομή μερίσματος 40 δρχ. ανά μετοχή αποφάσισε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας TEΡΝΑ Α.Ε. Από την 26η Ιουνίου 2001 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση 2000.

Ο κ. Γεώργιος Περιστέρης, πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, αναφέρθηκε στα έργα που ανέλαβε το 2000 η εταιρεία και προέβλεψε ότι και το 2001 θα είναι έτος δυναμικής ανάπτυξης τόσο στον κατασκευαστικό όσο και στον ενεργειακό κλάδο.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία συμμετέχει στους διαγωνισμούς για τα έργα: Αυτοχρηματοδοτούμενοι οδικοί άξονες, προαστιακός σιδηρόδρομος και τραμ Αθηνών, ενώ στον τομέα της ενέργειας θα συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα σε όλες τις μορφές ενέργειας, συμβατικές και ανανεώσιμες.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της ΤΕΡΝΑ το 2000, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 20,7 δισ. δρχ. αυξημένος κατά 31% σε σχέση με το 1999, ενώ τα συνολικά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. δρχ.

Τέλος, το ενημερωτικό δελτίο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου από το ΧΑΑ, προκειμένου οι μετοχές της εταιρείας να εισαχθούν στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα