Πολυκαταστήματα Attica: Κερδοφορία για το 2015, πλάνο επενδύσεων 10 εκατ. για το 2016

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 18:31
UPD:18:41

Όπως υπογραμμίζει ο όμιλος, το νέο πλάνο επενδύσεων της «ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΣΤΗΜΑΤΑ» έρχεται να προστεθεί στις συνολικές επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία από την έναρξη του πρώτου πολυκαταστήματος το 2005 μέχρι σήμερα.

Σταθερή ανοδική πορεία και το έτος 2015 διατήρησαν τα πολυκαταστήματα attica. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ομίλου, το 2015 τα πολυκαταστήματα attica παρουσίασαν κύκλο εργασιών που απέφερε τζίρο 158 εκατ. ευρώ και κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανεμπορίου.

Η εταιρεία σημειώνει ότι παρά τις αναταράξεις στην οικονομία της χώρας, διατηρεί αποτελεσματικά μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και θετικές ταμειακές ροές και έχει αυξήσει το εργατικό δυναμικό της -απασχολώντας συνολικά περισσότερα από 2.600 άτομα- χωρίς να έχει προβεί σε μειώσεις αποδοχών και εξακολουθώντας να πραγματοποιεί προσλήψεις με τις παλιές συλλογικές συμβάσεις που ίσχυαν προ κρίσης.

Παράλληλα, το Α’ τετράμηνο του 2016 η εταιρεία παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 8,5% στο σύνολο των πολυκαταστημάτων. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, πρωταρχικό στόχο για το σύνολο του έτους αποτελεί η διατήρηση της θετικής πορείας της εταιρείας αλλά και η υλοποίηση των επόμενων επιχειρηματικών της βημάτων που περιλαμβάνουν επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθούν πλήρως από ίδια κεφάλαια.

Οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2016 είναι:

  • Πλήρης ανακαίνιση του κεντρικού πολυκαταστήματος attica στο City Link. Η επένδυση αυτή θα ανέλθει σε 4,5 εκ. ευρώ.
  • Επιμέρους ανακαίνιση των υπόλοιπων πολυκαταστημάτων attica (στο Golden Hall, στην Τσιμισκή και στο Mediterranean Cosmos) με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 3,5 εκ. ευρώ και ενδεικτικά περιλαμβάνει:
  • Συνεχή ανανέωση των αποκλειστικών corner έτσι ώστε να εκφράζουν τη μοναδική ταυτότητα των μαρκών που φιλοξενούν
  • Τοποθέτηση ψηφιακών video wall για digital signage, περαιτέρω προβολή των μαρκών και γενικό εκσυγχρονισμό της εικόνας των πολυκαταστημάτων
  • Βελτίωση του φωτισμού των πολυκαταστημάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LED
  • Ανακαίνιση της όψης του πολυκαταστήματος attica στο Mediterranean Cosmos.
  • Εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων με εγκατάσταση συστήματος SAP και αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών της εταιρείας. Η νέα ERP εφαρμογή, δηλαδή η εγκατάσταση του συστήματος SAP, θα υποστηρίξει τις εταιρικές λειτουργίες Financials, Logistics και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού. Η σχετική επένδυση θα ανέλθει στο 1,5 εκ. ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει ο όμιλος, το νέο πλάνο επενδύσεων της «ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΣΤΗΜΑΤΑ» έρχεται να προστεθεί στις συνολικές επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία από την έναρξη του πρώτου πολυκαταστήματος το 2005 μέχρι σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα