Επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου στα τελωνεία των λιμένων ζητούν οι μεταφορείς

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 18:01
UPD:18:14

Την επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου στα τελωνεία των Λιμένων ζητεί το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), με επιστολή του προέδρου του Π. Σκουλικίδη προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «με την υπ’ αριθμ. ΔΤΔ Α 1060878 ΕΞ 2016 Απόφασης Ανακαθορισμός Ωραρίου Λειτουργίας Τελωνείων Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος Ε, ΣΤ Πειραιά και Α Θεσσαλονίκης, περιορίζεται κατά τέσσερις ώρες το ωράριο λειτουργίας των Ε’ και ΣΤ’ Τελωνείων Πειραιά και κατά δύο ώρες το Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Σκουλικίδης σημειώνει ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί οικονομική επιβάρυνση στους μεταφορείς και στα εξαγόμενα προϊόντα, αφού περιορίζεται η δυνατότητα διεκπεραίωσης των εργασιών τις απογευματινές ώρες από τις 17:00 έως τις 21:00, που λόγω της φύσης του έργου, είναι η άφιξη των εξαγόμενων προϊόντων στους λιμένες.

Τονίζει επίσης «για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της οικονομικής επιβάρυνσης, ότι μετά τις 5 το απόγευμα εισέρχονται στο λιμάνι του Πειραιά περισσότερα από 200 εμπορευματοκιβώτια».

Ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ υπογραμμίζει ότι με την ως άνω απόφαση θίγονται οικονομικά τόσο οι μεταφορικές επιχειρήσεις, όσο και οι εξαγωγές, αφού -όπως αναφέρει- «αυξάνεται το κόστος των προϊόντων που εξάγονται και βοηθούν την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας ενώ εξυπηρετούνται μόνο κάποιες μικρές συντεχνίες».

Καταλήγοντας, εκφράζει την πεποίθηση ότι θα επανεξεταστεί η απόφαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα