Συνεργασία «Ναυτεμπορικής» και «DIW» (Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών)

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 13:24
UPD:14:39

Στήλη αφιερωμένη στα αίτια της ελληνικής κρίσης και τις διεξόδους από την πολυετή ύφεση εγκαινιάζουν από κοινού, από σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου, η «Ναυτεμπορική» και το «DIW» (Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών).

Πρόκειται για μια σειρά ειδικών αναλύσεων οι οποίες θα δημοσιευτούν σε εβδομαδιαία βάση τόσο στη «Ναυτεμπορική», όσο και στο naftemporiki.gr και στη νέα αγγλική του έκδοση.

Το αφιέρωμα θα συνδράμουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες οικονομικοί ερευνητές από την Ελλάδα και την ελληνική διασπορά, καθώς και ξένοι ερευνητές με ενδιαφέρον στην ελληνική υπόθεση.

Τα άρθρα θα εκφράζουν την προσωπική γνώμη των συντακτών και συχνά θα εκφράζουν αντίθετες αντιλήψεις, καθώς και απόψεις «έξω από το κουτί».

Στόχος είναι μια θεμελιώδης ανάλυση της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα μέσα από ένα ευρύ φάσμα ειδικών πτυχών της δημόσιας συζήτησης γύρω από τις μεταρρυθμίσεις.

Θα τεθούν έτσι στο επίκεντρο τα απαραίτητα βήματα για την εκπόνηση ενός οδικού χάρτη με αντικείμενο την υπέρβαση της κρίσης και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η αρθρογραφία θα βασιστεί στην τελευταία οικονομική έρευνα υπό τη σκέπη του DIW για την Ελλάδα, με τίτλο «Η ελληνική κρίση: Μια ελληνική τραγωδία;».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα