Aberdeen: Εξαγορά του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων της Deutsche στην Αγγλία

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 09:49

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά του τμήματος κεφαλαίων της Deutsche Bank AG, αντί του ποσού των 265 εκατ. λιρών (464 εκατ. δολ. ΗΠΑ), με στόχο τον τριπλασιασμό, των υπό διαχείριση κεφαλαίων της, έκλεισε η Aberdeen Asset Management Plc, η σκοτσέζικη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων.

Η Aberdeen, θα πουλήσει 215 εκατ. λίρες σε μετοχές, για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του τμήματος της Deutsche Bank, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η εξαγορά θα αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Aberdeen περισσότερο από 70 δισ. λίρες Αγγλίας, από 25,4 δισ. λίρες που διαχειριζόταν μέχρι τα τέλη του Μαρτίου.

Η εξαγορά αυτή, του εκτελεστικού διευθυντή της Aberdeen, Martin Gilbert, είναι η πρώτη, από τον περασμένο Δεκέμβριο, που η εταιρεία συμφώνησε να αποζημιώσει τους επενδυτές με 78,3 εκατ. λίρες, για ζημίες που προκλήθηκαν από την κατάρρευση των κεφαλαίων της γνωστών ως διαχωριστικού κεφαλαίου. Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ψάχνει για αγοραστή για το τμήμα διαχείρισης κεφαλαίων της, στην Αγγλία, το οποίο χάνει συνεχώς πελάτες, εδώ και περίπου έξι μήνες.

Οι εξαγορές στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων αυξάνονται, καθώς οι εταιρείες του, προσπαθούν να αυξήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για να τονώσουν τα κέρδη τους. Η Legg Mason Inc., ανταλλάσσει το χρηματιστηριακό της τμήμα, συν 2,1 δισ. δολ., για το τμήμα διαχείρισης κεφαλαίων της Citigroup Inc., ύψους 425 δισ. δολ. Η Amvescap Plc, η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων της Ευρώπης, είπε χθες ότι η CI Fund Management Inc., με έδρα το Τορόντο, την πλησίασε για μια πιθανή εξαγορά.

Η Aberdeen καταβάλλει τιμή λιγότερη του 1% των κεφαλαίων του τμήματος της Deutsche Bank, γνωστού παλαιότερα ως Morgan Grenfell Asset Management. Ο Gilbert, 49 ετών, έχτισε την Aberdeen μέσω σειράς εξαγορών. Το 2000 και το 2001, η εταιρεία δαπάνησε περισσότερα από 400 εκατ. δολ. για να αγοράσει ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Murray Johnstone Holdings Ltd. και της Ivory & Sime Asset Management Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα