Ανοδικές τάσεις στη Wall Street

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2001 16:50
UPD:17:09

Κέρδη καταγράφουν λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συνεδριάσεων οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να τονώσει την οικονομία της χώρας.

Σε έρευνα του "Bloomberg", οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν, ότι η Fed θα περικόψει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούν πιθανή μεγαλύτερη μείωση, της τάξεως των 50 μ.β., καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας παρουσιάζουν ανησυχητική επιβράδυνση, ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το National Bureau of Economic Research, η οικονομία των ΗΠΑ ίσως ήδη διανύει περίοδο ύφεσης. Με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το δεύτερο τρίμηνο του έτους παρατηρείται σημαντική επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην αποτυχία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στους οικονομικούς στόχους που έχουν θέσει.

Οπως ανφέρεται σε άρθρο του "Economist", τις επόμενες εβδομάδες περισσότερες από 1.000 αμερικανικές επιχειρήσεις αναμένεται να ανακοινώσουν ότι τα κέρδη τους το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο θα είναι κατώτερα των προβλέψεων.

Στις 16:45’ ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones βρισκόταν στις 10.617,47 μονάδες με άνοδο 0,12% και ο Nasdaq στις 2.053,97 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,94%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα