Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 14:10

Αμετάβλητα στο 4,75% διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας στη σημερινή της συνεδρίαση παρά τις πιέσεις για χαμηλότερο κόστος δανεισμού. Τα βρετανικά επιτόκια είναι σταθερά στο 4,75% από τον περασμένο Αύγουστο.

Ο επικεφαλής της CBI, Σερ Τζόουνς δήλωσε χθες πως τα επιτόκια είναι υπερβολικά υψηλά, καθώς η οικονομία χάνει την ορμή της. Πρόσθεσε επίσης πως δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τον πληθωρισμό και πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για δράση. Σημείωσε τέλος πως έχουν εμφανιστεί ανησυχητικά σημάδια ύφεσης στη στεγαστική αγορά, όπου η εμπιστοσύνη είναι το παν.

Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας είχαν αναζωπυρωθεί μετά την είδηση ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής δύο διαμορφωτές της νομισματικής πολιτικής έκαναν έκκληση για χαμηλότερο κόστος δανεισμού, για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια.

Ομως οι άλλοι επτά έχοντας τη συναίσθηση των ρίσκων ανταγωνισμού των επιβραδυνόμενων ρυθμών αύξησης της κατανάλωσης από τα νοικοκυριά και των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων υιοθέτησαν την άποψη ότι τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν στο 4,75% για δέκατο μήνα στη σειρά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα