Microsoft Ελλάς: Αφιερωμένη στις γυναίκες η ημερίδα «Girls in Technology {g} Tech»

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 20:30
UPD:20:34

Μέσα από τα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια «Digi-Girls Workshops», οι συμμετέχουσες είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με σύγχρονες έννοιες και εργαλεία τεχνολογίας και κανοτομίας τα οποία θα τους χρησιμεύσουν στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. 

Αφιερωμένη στις γυναίκες της νέας γενιάς ήταν η ετήσια ημερίδα της Microsoft Ελλάς «Girls in Technology {g} Tech» που διοργανώθηκε τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει περισσότερες από 100 μαθήτριες ηλικίας 12-16 ετών να αποκτήσουν πιο δυναμικό και ηγετικό ρόλο στον κλάδο της τεχνολογίας, μέσα από παρουσιάσεις γυναικών στελεχών που διαπρέπουν στο χώρο, καθώς και μέσα από μια σειρά διαδραστικών εργαστηρίων, τα οποία είχαν ως στόχο να τις ενημερώσουν σχετικά με τις νέες τάσεις αλλά και εργαλεία τεχνολογίας και καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές από επιτυχημένες γυναίκες-στελέχη της Microsoft, καθώς και επιχειρηματίες και φοιτήτριες που έχουν ξεχωρίσει στον κλάδο της πληροφορικής με σημαντικές διακρίσεις.

Επίσης, μέσα από τα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια «Digi-Girls Workshops», οι συμμετέχουσες είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με σύγχρονες έννοιες και εργαλεία τεχνολογίας και κανοτομίας τα οποία θα τους χρησιμεύσουν στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθήτριες που παρακολούθησαν το εργαστήριο «Explore IoT opportunities», ενημερώθηκαν για τη νέα μεγάλη τάση στο χώρο της τεχνολογίας, Internet of Things, ενώ μέσα από το εργαστήριο “Be a Digital Storyteller”, εκπαιδεύτηκαν στο πώς να παρουσιάζουν εργασίες με τη βοήθεια του νέου εργαλείου του PowerPoint της Microsoft, Sway.

Επιπλέον, εκπρόσωποι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, SciCo, στόχος του οποίου είναι να επικοινωνεί επιστημονικά θέματα στο κοινό μέσω καινοτόμων και διασκεδαστικών τρόπων, πραγματοποίησαν το σεμινάριο «Make your MOVie» προσφέροντας ενημέρωση στο πώς μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία, με τη βοήθεια του εργαλείου της Microsoft, Windows Movie Maker.

Οι συμμετέχουσες, μέσα από το σεμινάριο «Design Digitally Your Product», παρακολούθησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να σχεδιάσουν ρούχα σε ψηφιακή μορφή με τη βοήθεια των εργαλείων OneNote και Fresh Paint.   

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Microsoft Ελλάς Ματίνα Χατζηπαύλου δήλωσε ότι «στόχος μας μέσα από δράσεις όπως η ημερίδα “Girls in Technology {g} Tech” είναι να φέρουμε τη νέα γενιά γυναικών πιο κοντά στο χώρο της τεχνολογίας  και να τις εμπνεύσουμε με απώτερο σκοπό να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο χώρο της τεχνολογίας στο μέλλον.».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα