Αττικές Εκδόσεις: Στις 20 δρχ. το μέρισμα για το 2000

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2001 17:36

Δυναμικό άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού επιχειρούν οι Αττικές Εκδόσεις προσδοκώντας ολοένα και μεγαλύτερα οφέλη από την πολιτική εξωστρέφειας. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας Θεοχάρης Φιλιππόπουλος στη σημερινή τακτική συνέλευση των μετόχων, ο κύκλος του περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα έχει κλείσει, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο σε αγορές όπου η εταιρεία δεν είχε έως σήμερα δραστηριοποίηση.

Το πρώτο βήμα των Αττικών Εκδόσεων στην Ρουμανία, σύμφωνα με τον κ.Φιλιππόπουλο, στέφθηκε με επιτυχία καθώς οι εκδόσεις των περιοδικών Playboy και Madame Figaro έχουν προσελκύσει μεγάλο αριθμό αναγνωστών. Για την τρέχουσα χρήση οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν τα 2 εκατ. δολάρια και τα κέρδη στα 150.000 δολάρια.

Η Ουγγαρία είναι η δεύτερη χώρα, στην οποία οι Αττικές Εκδόσεις φιλοδοξούν να εδραιώσουν την παρουσία τους. Φέτος κυκλοφόρησε εκεί το Madame Figaro και το Playboy, ενώ οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση κάνουν λόγο για πωλήσεις ύψους 1,5 εκατ. δολ.

Μετά την εκδοτική επιτυχία του Playboy στις αγορές της Ρουμανίας και Ουγγαρίας, τον Οκτώβριο του 2001 το Playboy θα κάνει την εμφάνιση του και στην Βουλγαρία, με το ενδεχόμενο να υπάρξει έκδοση και άλλων τίτλων, καθώς η εκεί αγορά, όπως τονίστηκε, παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Στο ευρύ φάσμα δραστηριοποίησης των εργασιών του ομίλου, το ραδιόφωνο και συγκεκριμένα ο σταθμός Radio DJay, μετά την αναμενόμενη επαναλειτουργία του, θα συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 20 δρχ. ανά μετοχή για τη χρήση του 2000.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΕΚ



Σχολιασμένα