Deloitte: Ελέγχεται η λογιστική της έκθεση για την Navistar

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 09:28

ΕΛΕΓΧΟΥΣ, στη μεγαλύτερη φίρμα ορκωτών λογιστών των ΗΠΑ, Deloitte & Touche LLP, διενεργούν οι ομοσπονδιακές αρχές, για τον λογιστικό έλεγχο της Navistar International Corp., το 2003, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο.

Στις δύο σελίδες του, το έγγραφο, που εξεδόθη τον Μάϊο, αναφέρει, ότι η δουλειά της Deloitte στη Navistar, ενδέχεται να απέτυχε να κάνει σωστά τους υπολογισμούς, κάνοντας λάθος σε τουλάχιστον πέντε λογιστικά πρότυπα. Η τυπική έρευνα, είναι η πρώτη που φαίνεται να στοχεύει σε μία από τις τέσσερις μεγάλες φίρμες ορκωτών λογιστών, την Deloitte, την Ernst & Young LLP, την PricewaterhouseCoopers LLP και την KPMG LLP, από τη στιγμή που η αρμόδια αρχή – Public Company Accounting Oversight Board δημιουργήθηκε από την Sarbanes-Oxley Act, το 2002.

«Η εξέλιξη αυτή, είναι ένα σύννεφο στις φίρμες των ορκωτών λογιστών, αναφορικά με την εντιμότητα και την αξιοπιστία τους», ανέφερε ο Paul R. Brown, καθηγητής Λογιστικής στο Stern School of Business, της Ν. Υόρκης, όταν του είπαν για την έρευνα που άρχισε στην εταιρεία.

Η Deloitte, κατέβαλε 50 εκατ. δολ. τον Απρίλιο, για τον διακανονισμό των ισχυρισμών της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς, ότι οι λογιστικοί της έλεγχοι βρέθηκαν να είναι λάθος στην εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης, Adelphia Communications Corp. Παραμένει μεγάλο μειονέκτημα, η επιτροπή να στρέφεται κατά μιας φίρμας ορκωτών λογιστών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα