Iαπωνία: Μεγαλύτερη μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 09:44

ΜΕΙΩΣΑΝ τις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, περισσότερο απ ό,τι αναμενόταν, οι ιαπωνικές εταιρείες τον Μάϊο, με πρώτες, τις εταιρείες των χημικών και των ηλεκτρονικών μηχανημάτων.

Οι παραγγελίες εξοπλισμού, εκτός της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, υποχώρησαν – εποχιακώς προσαρμοσμένες – 6,7% από τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου, στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο, 27 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι οι παραγγελίες θα σημείωναν πτώση 2%.

Η μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού μειώθηκαν τον Μάϊο, μετά από αύξηση 14,4% που σημείωσαν τον Απρίλιο. Ωστόσο, ενδέχεται να ανακάμψουν καθώς η έκθεση Tankan της Bank of Japan, την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των βιομηχανιών, αυξήθηκε περισσότερο, για πρώτη φορά σε τρία τρίμηνα, ενώ τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν την αύξηση των δαπανών, σύμφωνα με τον Naoki Iizuka, οικονομολόγο, του Dai-Ichi Life Research Institute.

«Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού αναμένεται να ανακάμψουν τον Ιούνιο», ανέφερε ο Iizuka.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Ο δείκτης Nikkei 225, υποχωρούσε 0,2%, στις 2:35' μ.μ., φθάνοντας στις 11.588,27 μονάδες, στο Τόκυο, μετά την αναρρίχησή του κατά 0,5%. Το γιέν σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, στα 112,36.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα