Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 10:05

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν την Πέμπτη, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, δήλωσε χθες ότι οι κεντρικές τράπεζες εκτιμούν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μείζονες οικονομικές επιπτώσεις από τις χθεσινές εκρήξεις, άποψη που είχε διατυπωθεί και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004, στη Μαδρίτη.

«Οι μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις από τα γεγονότα της Πέμπτης θα είναι παρόμοιες με εκείνες των επιθέσεων στη Μαδρίτη, το Μάρτιο του 2004, όταν οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές αρχικώς κινήθηκαν πτωτικά αλλά στη συνέχεια ανέκαμψαν γρήγορα», δήλωσε στους “Financial Times” αναλυτής στην Bank of America.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 5.201,7 μονάδες (0,8%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.268,5 μονάδες (1,1%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.560,4 μονάδες (0,7%).

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί σήμερα η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Gaz De France, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού.

Εξάλλου, η Philips επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να αγοράσει μετοχές της LG Philips, ενώ η γαλλική τράπεζα Credit Agricole υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του 80% της CPR Billets to Tessi.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 ώρα Ελλάδος τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Ιούνιο 188.500 νέες θέσεις εργασίας έναντι 78.000 νέων θέσεων εργασίας το Μάιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα