Απάντηση Αλμούνια σε ερώτηση για τη μεταολυμπιακή χρήση

«Απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη της ΕΤΕπ»
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 10:20

Η ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η δημοπράτηση και η μεταολυμπιακή χρήση όσων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων χρηματοδοτήθηκαν από τα ταμεία της.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, που αφορούσε τυχόν ενστάσεις της ΕΤΕπ στη μεταολυμπιακή χρήση συγχρηματοδοτούμενων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Στην απάντησή του ο κ. Αλμούνια αναφέρεται ότι η Ελλάδα, «στο πλαίσιο των δανείων που χορηγήθηκαν από την ΕΤΕπ, έχει αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις όσον αφορά στην κατασκευή και τη λειτουργία των διαφόρων έργων που χρηματοδοτήθηκαν από αυτήν, ενώ για οποιαδήποτε απόκλιση από την αρχικά προβλεπόμενη χρησιμοποίηση τους η τράπεζα πρέπει να ενημερωθεί και, εφ' όσον είναι απαραίτητο, να συμφωνήσει».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τον κ. Αλμούνια στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο και χρησιμοποιεί ως παράδειγμα έργου, για το οποίο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ΕΤΕπ, αφού έχει κατασκευαστεί με χρηματοδότησή της.

Σημειώνεται ότι για σήμερα έχει προγραμματίσει το υπουργείο Πολιτισμού, να δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι, το Ολυμπιακό Κέντρο Μπάντμιντον στο Γουδί και το Ολυμπιακό Κέντρο Σλάλομ Κανόε Καγιάκ στο Ελληνικό για την μεταολυμπιακή αξιοποίηση των έργων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα