Μοσκοβισί: Σημαντική πρόοδος προς μία συμφωνία

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016 19:52
UPD:20:35
ΕΡΤ

Δείτε τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί.

Σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη μίας συμφωνίας διαπίστωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένα βήματα τα οποία ακολουθεί η Ελλάδα. 

Μιλώντας μετά το πέρας του Eurogrop και αναφερόμενος σε αυτά τα βήματα, στάθηκε στην ψήφιση του ασφαλιστικού, ενώ έκανε λόγο για δημιουργία μίας Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων που θα διαχειρίζεται ζητήματα σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε σημαντική την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων «για μια Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, που θα προσελκύει επενδύσεις και θα ξαναβρεί την ανάπτυξη».

Στάθηκε επίσης στις εκτιμήσεις της Ε.Ε. για οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα από το β΄εξάμηνο του έτους, «υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθηθεί αυτό το πακέτο μέτρων».

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο συμφωνίας» και στάθηκε στον μηχανισμό προληπτικών μέτρων, τονίζοντας ότι «αναμένουμε να ψηφιστούν συγκεκριμένες αποφάσεις».

«Είναι χρήσιμο να υπάρχει ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων καθώς διασφαλίζεται η αξιοπιστία, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Χαρακτήρισε επίσης «σημαντικότατο σημείο» τη βιωσιμότητα του χρέους και είπε ότι ο διάλογος στο Eurogroup ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός.

«Οι ομάδες μας θα δουλέψουν εντατικά προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι μπορούν να υπάρξουν θετικές αποφάσεις μέχρι τις 24 Μαΐου.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα