NEC Electronics: Στα χαμηλότερα επίπεδα οι μετοχές της

Από την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους τον Ιούλιο του 2003
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 11:23

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα, από τη στιγμή που άρχισαν να διαπραγματεύονται, εδώ και περίπου δύο χρόνια, υποχώρησαν, οι μετοχές της NEC Electronics Corp., της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής chip της Ιαπωνίας, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της εταιρείας αυτήν την εβδομάδα, για τα καθαρά της κέρδη, και περισσότερο από το ήμισυ, επικαλούμενη την υποχώρηση των πωλήσεων.

Οι μετοχές της NEC Electronics, υποχώρησαν 6,1%, φθάνοντας στα 4.180 γιέν, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 24 Ιουλίου του 2003, όταν άρχισε η διαπραγμάτευσή τους, σήμερα στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές, υποχώρησαν αυτήν την εβδομάδα σε ποσοστό της τάξης του 17%, με τον δείκτη Topix να έχει σημειώσει απώλειες 0,4%.

Η εταιρεία, με έδρα το Καβασάκι, την Τετάρτη, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της, τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2006, στα 5,5 δισ. γιέν (49 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 13 δισ. γιέν. Χθες, οι μετοχές της NEC Electronics, υποχώρησαν κατά 500 γιέν, ποσοστό 10%, το ημερήσιο όριο, κατά το τελευταίο λεπτό της διαπραγμάτευσής τους. Οι μετοχές δεν διαπραγματεύθηκαν σχεδόν στο σύνολο της ημέρας, καθώς οι όροι του Χρηματιστηρίου, ορίζουν ότι οι εντολές αγοράς και πώλησης πρέπει να γίνονται πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η NEC Electronics, είχε καθαρές ζημίες περίπου 6,5 δισ. γιέν, έναντι καθαρών κερδών 8,67 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά της αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα