Σόιμπλε: Συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στον Μάιο, όχι σήμερα

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016 16:14
UPD:19:19
SOOC/Alexandros Michailidis

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν βλέπει τελική συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Σήμερα θα γίνει συζήτηση και θα δοθούν πολιτικές οδηγίες» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη ότι «πριν από τις συζητήσεις για το χρέος, χρειάζεται ανάλυση βιωσιμότητας».

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι θα υπάρξει λύση μέσα στον Μάιο.

ΕΡΤ
Δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ κατά την άφιξή του στο Eurogroup

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ από την πλευρά του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στουμπ: Δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα σήμερα

«Δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα σήμερα» δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup, o Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκάθαρα προχωρήσει. Σχετικά με τη συζήτηση για το χρέος, ανέφερε πως δεν αποκλείει να γίνει σήμερα μια «συζήτηση επί της αρχής».

«Εφόσον το κούρεμα είναι εκτός συζήτησης, μπορούμε σίγουρα να συζητήσουμε τις ωριμάνσεις, τα επιτόκια και τον προγραμματισμό των πληρωμών. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα σήμερα», σημείωσε.

«Το συνολικό κόστος του χρέους πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ήδη μικρό, ωστόσο θέλω να επιβραβεύσουμε την Ελλάδα γιατί κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στο τέλος θα βρούμε μια λύση», πρόσθεσε ο κ. Στουμπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα