Posco: Με χαμηλότερο ρυθμό η αύξηση των κερδών

Εξ αιτίας του έντονου ανταγωνισμού από την Κίνα
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 11:57

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 38%, με τον χαμηλότερο ρυθμό σε έξι τρίμηνα, αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της πέμπτης σε μέγεθος χαλυβουργίας στον κόσμο, Posco, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές των πρώτων υλών και μειώθηκαν οι τιμές πώλησης των προϊόντων, λόγω του ανταγωνισμού από τις φθηνότερες κινεζικές εξαγωγές.

Τα καθαρά κέρδη, αυξήθηκαν στο 1,26 τρισ. ουόν (1,19 δισ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 914,5 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Ν. Κορέα. Οι πωλήσεις της, σημείωσαν αύξηση 12%, φθάνοντας τα 5,38 τρισ. ουόν.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Lee Ku Taek, μειώνει την παραγωγή και τις τιμές μερικών προϊόντων, όπως κάνει η Mittal Steel Co. και η Arcelor SA, οι δύο μεγαλύτερες χαλυβουργίες στον κόσμο. Η αύξηση των κερδών ενδέχεται να περιοριστεί περαιτέρω, καθώς η Κίνα, η μεγαλύτερη παραγωγός χάλυβα στον κόσμο, αυξάνει την παραγωγή σε ρυθμό ρεκόρ και πληρώνει τρεις φορές λιγότερο για τις εισαγωγές, σύμφωνα με τον επενδυτή, Kim Yung.

Η Posco, αναθεώρησε προς τα κάτω τον στόχο της για τα έσοδα φέτος, στα 23,6 τρισ. ουόν, από 23,9 τρισ. ουόν, που προέβλεπε ότι θα πραγματοποιήσει νωρίτερα, ενώ διατήρησε το ύψος της παραγωγής της στα 31,1 εκατ. τόνους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα