Iberia: Συμφωνία για την αγορά 30 αεροσκαφών από την Airbus

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 12:14

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, για την αγορά 30 αεροσκαφών, από την Airbus SAS, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο, υπέγραψε η υπ'αριθμόν ένα αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας, Iberia Lineas Aereas de Espana SA, καθώς αλλάζει τα αεροσκάφη μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Boeing Co.

Η Iberia, συμφώνησε να αγοράσει 10 Airbus A318, επτά Α319, 10 αεροσκάφη Α320 και τρία Α321s30, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής βιομηχανίας. Η αεροπορική εταιρεία επίσης, έχει τη δυνατότητα παραγγελίας επιπλέον 49 αεροσκαφών. Εάν αγοράσει και τα 79 αεροσκάφη, τότε η παραγγελία της Iberia, θα είναι αξίας περίπου 4,5 δισ. δολ., σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού αερομεταφορέα τον Φεβρουάριο, όταν υπέγραψε την αρχική συμφωνία.

Η Iberia, αγνόησε την Boeing Co., τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο, στη συγκεκριμένη αγορά, μετά τις συνομιλίες, που είχε με τον πρώην εκτελεστικό της, διευθυντή, Harry Stonecipher, μία εβδομάδα πριν ανακοινωθεί η αρχική συμφωνία με την Airbus. Η Iberia, αντικαθιστά 19 αεροσκάφη Boeing MD-87, 13 MD-88, επτά Boeing 757, καθώς επίσης και το παλιό Airbus A320 που έχει.

Boeing και Airbus, μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις, για την κυριαρχία στην αγορά επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο, προκαλώντας φιλονικία στις δύο ακτές του Ατλαντικού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, είπε χθες ότι θα αρχίσει στις 29 Ιουλίου τη διαιτησία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα των επιχορηγήσεων στην κατασκευή αεροσκαφών,

Τα νέα αεροσκάφη της Airbus θα αρχίσει να παραλαμβάνει η Iberia, το 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα