Βραζιλία: Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάϊο

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 13:18

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής στη Βραζιλία τον Μάϊο, καθώς η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, περιόρισε τη ζήτηση για οχήματα και άλλα διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

Η παραγωγή των βιομηχανιών και των ορυχείων, αυξήθηκε 5,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την αύξησή της κατά 6,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Η παραγωγή, αυξήθηκε κατά μέσον όρο 4,7% μηνιαίως, φέτος, το ήμισυ του μέσου όρου αύξησης 9,4%, κατά τους τελευταίους 10 μήνες του 2004.

«Η ανάπτυξη έχει μετρημένο ρυθμό, ανέφερε ο Alexandre Lintz, οικονομολόγος της BNP Paribas SΑ στο Σάο Πάολο, σε χθεσινή τηλεφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας: «Η Κεντρική Τράπεζα έχει καταφέρει να ελέγξει τον πληθωρισμό, τη στιγμή που περιορίζει την επίδραση στην εσωτερική ζήτηση».

Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, αυξάνει την εικοτολογία, ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θα αρχίσουν να μειώνουν τα βασικά επιτόκια δανεισμού το συντομότερο από τον Οκτώβριο, είπε ο Lintz. Η Κεντρική Τράπεζα, τον μήνα που πέρασε, διατήρησε αμετάβλητα, στα υψηλότερα επίπεδα 20 μηνών, τα επιτόκια και στο 19,75%, σταματώντας τις επί εννέα μήνες συνεχείς αυξήσεις τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα