Walmex: Χαμηλότερο κόστος, 28% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 13:34

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 28%, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες πωλήσεις, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Wal-Mart de Mexico SA, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Λατινικής Αμερικής.

Η Walmex, που ελέγχεται από την Wal-Mart Stores Inc., που εδρεύει στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, είχε καθαρά κέρδη 1,95 δισ. πέσος (180,6 εκατ. δολ.) ή 44 σεντάβος ανά μετοχή, έναντι 1,52 δισ. πέσος ή 34 σεντάβος ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα, σημείωσαν αύξηση 13% φθάνοντας στα 37,3 δισ. πέσος. Ολοι οι αριθμοί είναι προσαρμοσμένοι στον πληθωρισμό.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Eduardo Solorzano, έχει εκσυγχρονίσει τις προμήθειες της αλυσίδας από τον Φεβρουάριο, όταν ανέλαβε αυτή τη θέση, σύμφωνα με τον Gilberto Nagai, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 20 εκατ. δολ. σε μετοχές της Walmex, με την ABN Amro Latin America Equity, στο Σάο Πάολο. H Walmex, μειώνει το λειτουργικό κόστος κατά 0,30% το τρίμηνο, σύμφωνα με την διοίκησή της.

«Αυτό που μου αρέσει στην εταιρεία, είναι ότι τα στελέχη της έχουν ψύχωση με τη μείωση του κόστους και προσπαθούν να αυξήσουν τις πωλήσεις των καταστημάτων», ανέφερε ο Nagai.

Το λειτουργικό κόστος της Walmex, υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ και στο 14,2% το 2004, σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας.

Ο Solarzano, έγινε εκτελεστικός διευθυντής τον ίδιο μήνα που η Walmex είπε ότι θα ανοίξει 70 καταστήματα το 2005, αριθμός ρεκόρ για ένα μόνο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα