Αίτηση τραπεζών για υπαγωγή της Ράδιο Κορασίδης σε ειδική εκκαθάριση

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 14:30

Αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας Ράδιο Κορασίδης στο καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 46 του ν. 1892/1990 υπέβαλαν η Τράπεζα Πειραιώς, η EFG Eurobank και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ράδιο Κορασίδης, η συζήτηση της αίτησης προσδιορίστηκε για τις 14-7-2005.

Από την πορεία της παραπάνω αιτήσεως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ράδιο Κορασίδης, εξαρτάται «η επέλευση σημαντικότατων συνεπειών για την εταιρεία, όχι μόνο σε σχέση με τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της, αλλά και με την ίδια τη μορφή εξακολούθησης της λειτουργίας της. Σε κάθε περίπτωση, από την υποβολή της αίτησης απαγορεύεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρίας, καθώς και η κήρυξη πτώχευσης, έτσι ώστε να παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας της εταιρίας με τους πιστωτές της.

»Η υποβολή της ως άνω αίτησης στο μέσον μιας εξαιρετικά δύσκολης για την εταιρία συγκυρίας συνέπεσε χρονικά με την εκπνοή της προθεσμίας δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του πρώτου τριμήνου της χρήσης 2005, για πρώτη φορά σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Στις αναμενόμενες, επομένως, δυσκολίες της πρώτης εφαρμογής των διεθνών λογιστικών προτύπων ήρθε να προστεθεί και το απρόβλεπτο γεγονός της αίτησης υπαγωγής της εταιρίας μας σε ένα ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης, τη σημασία του οποίου για τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε με μέγιστη προσοχή και επιμέλεια.

»Το ενδεχόμενο υπαγωγής της εταιρείας μας στο καθεστώς του άρθρου 46 ν. 1892/1990 αποτέλεσε ένα απολύτως απρόβλεπτο γεγονός, το οποίο, σε ότι αφορά την προσήκουσα, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2005, ισοδυναμεί με περίπτωση ανωτέρας βίας.

Για τον παραπάνω λόγο, η εταιρεία μας έχει ήδη ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (αριθ. Πρωτ. 19433/08-07-2005) παράταση της προθεσμίας δημοσίευσης των ως άνω οικονομικών καταστάσεων μέχρι 20 Ιουλίου 2005, προκειμένου να καταστεί δυνατή η σύνταξή τους με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην ανάγκη εισαγωγής των διεθνών λογιστικών προτύπων και στο καθήκον προσήκουσας ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα