Mitsubishi Heavy: Στόχος, η εξαγορά της Westinghouse

Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις αντιδραστήρων
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 08:27

ΣΧΕΔΙΑ, για προσφορά εξαγοράς της Westinghouse Electric Co., ανοίγοντας το μέτωπο στον ανταγωνισμό με 15 άλλες εταιρείες, για την κατασκευάστρια πυρηνικών αντιδραστήρων, συμπεριλαμβανομένης και της General Electric Co., κάνει η μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία της Ιαπωνίας, Mitsubishi Heavy Industries Ltd.

«Θέλουμε να αγοράσουμε την Westinghouse», ανέφερε ο Wataru Ichikawa, εκπρόσωπος της εταιρείας στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Φοβόμαστε ότι η General Electric ή κάποια άλλη ανταγωνίστρια εταιρεία θα την αγοράσει». Ο ίδιος, αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της προσφοράς.

Η Westinghouse, παράρτημα της British Nuclear Fuels Plc., θα αυξήσει την πρόσβαση της ιαπωνικής εταιρείας στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος George W. Bush, πιέζει για την επανάληψη της κατασκευής αντιδραστήρων. Η Mitsubishi Heavy, η οποία πραγματοποιεί περίπου το 8% των πωλήσεών της σε εξοπλισμό αντιδραστήρων, έχει να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ιαπωνία από το 1994 και αγωνίζεται να κερδίσει μερίδιο αγοράς στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά πυρηνικής ενεργείας, την Κίνα.

«ΗΠΑ και Κίνα, θα καταστούν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, αλλά η κινεζική κυβέρνηση προτιμά ευρωπαϊκές εταιρείες για συνεργασία, με αποτέλεσμα η Mitsubishi Heavy, να ενδιαφέρεται περισσότερο για την αμερικανική αγορά», ανέφερε ο Shigeki Okazaki, αναλυτής της Nomura Securities Co., στο Τόκυο. Ο ίδιος εισηγείται για τις μετοχές της Mitsubishi Heavy «reduce».

Ο εκπρόσωπος της General Electric στο Τόκυο, Tadashi Matsumura, αρνήθηκε να πει, εάν η εταιρεία του προτίθεται να κάνει ή να μην κάνει μια προσφορά για την εξαγορά της Westinghouse.

Στις ΗΠΑ έχουν να κατασκευαστούν εμπορικοί πυρηνικοί αντιδραστήρες από το 1979, ενώ η Κίνα, επιθυμεί να κατασκευάσει 20 πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το 2020.

Οι μετοχές της Mitsubishi Heavy, σημείωναν άνοδο 1,7% και ήταν 1% υψηλότερα, στα 290 γιέν η μία, στη 1:35' μ.μ. Η Westinghouse, κατασκεύασε τον εξοπλισμό για τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου πυρηνικής ενεργείας το 1957. Η τεχνολογία της, είναι η βάση λειτουργίας περίπου του ημίσεως των εμπορικών πυρηνικών εργοστασίων που λειτουργούν στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της. Επιπλέον η εταιρεία προμηθεύει τα νέα εργοστάσια που κατασκευάζονται, με πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Η Mitsubishi Heavy, κατασκεύασε 11 πυρηνικά εργοστάσια στην Ιαπωνία για λογαριασμό της Kansai Electric Power Co. και της Kyushu Electric Power Co., από το 1970 έως το 1994.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα