Ανοδικά κινήθηκε το γιέν έναντι του δολαρίου

Καθώς η υποχώρησή του κρίθηκε υπερβολική
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 08:57

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ευρώπη, καθώς εικάζεται, ότι η επί τρεις εβδομάδες, υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα 13 μηνών, ήταν υπερβολική, σε συνδυασμό με την άνοδο των ιαπωνικών μετοχών στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών.

Μερικοί διαπραγματευτές αγόρασαν γιέν μετά την υποχώρηση του τεχνικού δείκτη για την πορεία του νομίσματος, σε επίπεδα αλλαγής της πορείας. Επίσης, το γιέν κινήθηκε ανοδικά, μετά από τρεις ημέρες πτώσης των τιμών του πετρελαίου, που περιόρισε τις ανησυχίες, ότι το κόστος του πετρελαίου, σε επίπεδα ρεκόρ, θα μειώσει το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας.

«Η υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου ήταν πολλή μεγάλη και πολλή γρήγορη», ανέφερε ο Tetsu Aikawa, διαχειριστής πωλήσεις συναλλάγματος με την UFJ Bank Ltd., συμπληρώνοντας: «Η οικονομία της Ιαπωνίας είναι καλύτερη και η άνοδο των μετοχών της βοηθούν επίσης το νόμισμα».

Εναντι του δολαρίου το γιέν αυξήθηκε στα 111,91 στις 6:35' π.μ. στο Λονδίνο από 112,18 γιέν που ήταν αργά στις 8 Ιουλίου στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 134,30 από 134,25 γιέν. Το ιαπωνικό νόμισμα, σύμφωνα με τον Aikawa, ενδέχεται να ισχυροποιηθεί στα 112 έναντι του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα