LG.Philips: Χαμηλότερη η μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 12:13

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ μείωση των καθαρών της κερδών, εφμάνισε το δεύτερο τρίμηνο η LG.Philips LCD Co., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής συσκευών υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, καθώς περιορίστηκε το χάσμα στον κλάδο. Η εταιρεία, προβλέπει ότι οι τιμές και οι φορτώσεις αυξηθούν κατά το τρέχον τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη, υποχώρησαν 94%, στα 41 δισ. ουόν (39 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, από 701 δισ. ουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα αποτελέσματα, υπερέβησαν τον μέσον όρο των εκτιμήσεων των οκτώ οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Τα έσοδα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών της στο εξωτερικό, σημείωσαν άνοδο 1%, φθάνοντας στα 2,3 τρισ. ουόν, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η LG.Philips και άλλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν οθόνες υγρών κρυστάλλων και χρησιμοποιούνται από την Dell Inc. και την Sony Corp., βασίζονται στη ζήτηση πριν από τη νέα σχολική χρονιά και την περίοδο αγορών των Χριστουγέννων, για να βοηθήσουν την ανάπτυξη των κερδών, στην αγορά ύψους 35 δισ. δολαρίων. Οι τιμές για οθόνες, κατά πάσα πιθανότητα να αυξηθούν για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, το περασμένο τρίμηνο.

Το δεύτερο τρίμηνο οι τιμές υποχώρησαν 1,1% από το πρώτο τρίμηνο και κατά 42% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την LG. Philips. Οι τιμές στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες στα τέλη Ιουνίου, σε μονοψήφιο αριθμό. Το τρίτο τρίμηνο οι φορτώσεις θα σημειώσουν αύξηση ποσοστό της τάξης του 15%, έναντι του δευτέρου τριμήνου.

Εκτός των εσόδων από τις θυγατρικές εταιρείες, τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 96%, φθάνοντας στα 28 δισ. ουόν και τα έσοδα υποχώρησαν κατά 11%, στα 2 τρισ. ουόν, σύμφωνα με διαφορετική ανακοίνωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα