OHL: Περισσότερα κεφάλαια από την πώληση μετοχών σκέλους της στη Βραζιλία

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 12:50

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κεφάλαια, απ'ό,τι προβλεπόταν, αναμένεται να αντλήσει από την πώληση των μετοχών, του παραρτήματος διοδίων στη Βραζιλία, η έκτη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ισπανίας, Obrascon Huarte Lain SA, καθώς η έντονη ζήτηση, ωθεί υψηλότερα την αρχική κλίμακα της τιμής πώλησης.

Η OHL ανακοίνωσε στις 28 Ιουνίου, ότι σχεδιάζει να αντλήσει το ποσόν των 527 εκατ. ρεάλ (222 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από την πώληση 24 εκατ. μετοχών του σκέλους της στη Βραζιλία, σε μία κλίμακα τιμής από 18 έως 22 ρεάλ η μία.

«Περιμένω ότι το ποσόν θα φθάσει στο ανώτερο σημείο της κλίμακας, ωστόσο δεν αποκλείω τον ενδεχόμενο, οι μετοχές να πουληθούν πάνω από τα 22 ρεάλ η μία», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Juan Miguel Villar Mir, 73 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαδρίτη, όπου εδρεύει η εταιρεία.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει από την πώληση των μετοχών, η OHL σχεδιάζει να τα επενδύσει για περαιτέρω επέκτασή της στη Βραζιλία, όπου η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε πέρυσι σε ποσοστό 6%, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε μία δεκαετία. Η ισπανική εταιρεία δίνει - κατά μέσον όρο - στην κυκλοφορία μία οδό ταχείας κυκλοφορίας κάθε έτος στη χώρα, σύμφωνα με τον Villar Mir.

Οι μετοχές της OHL, έχουν σημειώσει άνοδο 70% φέτος. Την περασμένη εβδομάδα έκλεισαν στα 10,68 ευρώ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 956 εκατ. ευρώ (1,15 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Η τιμή της δημόσιας εγγραφής, την οποία διαχειρίζεται η Uniao de Bancos Brasileiros SA και η Citigroup Inc., θα οριστεί στις 13 Ιουλίου, σύμφωνα με την OHL, τον μήνα που πέρασε. Η προσφορά, αντιπροσωπεύει περίπου το 40% του παραρτήματός της στην Βραζιλία και αποτελείται από 16,5 εκατ. υπάρχουσες μετοχές και άλλες 7,5 εκατ. νέες μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα