Ηλεκτρονική υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 15:16

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Πελατών - Προμηθευτών οικονομικού έτους 2005 (χρήση 2004), παρέχει από σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Η νέα υπηρεσία αποτελεί περιεχόμενο της ενότητας On Line Υπηρεσίες - Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις - e-Κ.Β.Σ. του ιστοτόπου www.gsis.gr της ΓΓΠΣ. Δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας έχουν οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις που είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα TAXISnet και διαθέτουν σχετικούς κωδικούς πρόσβασης (username και password). Οσοι δεν διαθέτουν, μπορούν να πιστοποιηθούν στο www.taxisnet.gr επιλέγοντας «Εγγραφή».

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει τις Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών-Προμηθευτών:

- Είτε συμπληρώνοντας τη σχετική "φόρμα" στις περιπτώσεις μέχρι είκοσι (20) εγγραφές πελατών και είκοσι (20) προμηθευτών

- Είτε υποβάλλοντας αρχείο που μπορεί να δημιουργηθεί:

* με χρήση του προγράμματος της Γ.Γ.Π.Σ. «Κ.Β.Σ. -Καταστάσεις Πελατών - Προμηθευτών» που ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στο www.gsis.gr .

* αυτόματα από το λογιστικό πακέτο που τυχόν χρησιμοποιεί ο φορολογούμενος

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι η Συμπλήρωση και η Ηλεκτρονική Υποβολή των Καταστάσεων αυτών μπορεί να γίνει και μέσω των ΚΕΠ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα