Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Sony Corp., μετά την ανακοίνωση των κερδών της LG. Philips LCD Co., τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, σε συνδυασμό με την πρόβλεψή της για άνοδο των τιμών, αυτό το τρίμηνο.

«Η ζήτηση αυξάνεται σε κάποιους τομείς, με αποτέλεσμα την τόνωση της αισιοδοξίας για την πορεία του τομέα της τεχνολογίας προς τα τέλη του έτους», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 28 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο. Ο Ogawa, είπε, ότι προτιμά κάποιες μετοχές εταιρειών παραγωγής εξαρτημάτων, τις οποίες όμως αρνήθηκε να κατονομάσει.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, αναρριχήθηκε 0,5%, φθάνοντας στις 99,33 μονάδες, στις 11:10' π.μ., στο Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, αποτέλεσαν περισσότερο από το 30% της συνολικής ισχυροποίησης του δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 11.702,23 μονάδες. Στη Ν. Κορέα, ο Kospi, σημείωνε άνοδο 0,3% και στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, κέρδιζε 0,8%. Ολοι οι δείκτες στα Χρηματιστήρια της περιφέρειας, κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών χαλυβουργιών, μετά την ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου, στην Ιαπωνία, JFE Steel Corp., ότι θα μειώσει τις εξαγωγές, καθώς η ζήτηση υποχωρεί. Οι μετοχές της μητρικής της εταιρείας, JFE Holdings Inc., σημείωναν απώλειες.

Στις ΗΠΑ, ο Nasdaq Composite Index αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών. Ο Philadelphia Semiconductor Index εκτινάχθηκε κατά 2%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους, καθώς αισιοδοξία επικράτησε, ότι οι εταιρείες του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, όπως η Apple Computer Inc. και η Advanced Micro Devices Inc., θα ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα, υψηλότερα κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα