Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 10:51

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών μετοχών, από τα υψηλότερα επίπεδα τρών ετών. Τις μεγαλύτερες απώλειες, σημειώνουν οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως Swiss Reinsurance Co. και της Allianz AG. Απώλειες σημειώνουν και οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή, BP Plc και Total SA.

Ο Stoxx 600, υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 279,26 μονάδες, στις 8:13' π.μ., στο Λονδίνο, μετά το χθεσινό του κλείσιμο, στα υψηλότερα επίπεδα, από τον Μάϊο του 2002. Ο Stoxx 50 και ο Euro Stoxx 50, υποχωρούσαν 0,4% και 0,2% αντιστοίχως. Ολοι - εκτός από τρεις κλάδους - στον Stoxx 600, σημείωναν απώλειες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Alcatel SA, μετά την ανακοίνωσή της, ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο ήταν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας από τις επιχειρήσεις. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/12/1070368.htm .

Οι μετοχές της Swiss Re, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλίσεων στον κόσμο, υποχωρούσαν 0,5%, φθάνοντας στα 78,8 ελβετικά φράγκα η μία. Η JPMorgan Chase & Co., αναθεώρησε προς τα κάτω την εισήγησή της για τις μετοχές της εταιρείας στο «underweight» από το «neutral». Επίσης η φίρμα, αναθεώρησε προς τα κάτω την εισήγησή της για το σύνολο των εταιρειών του κλάδου των αντασφαλίσεων στο «underweight» relative to the broader industry.

Οι μετοχές της Αllianz AG, υποχωρούσαν 0,6%, φθάνοντας στα 98,75 ευρώ η μία. Η Goldman Sachs Group Inc., πουλά 1,1 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) σε μετοχές στη γερμανική ασφαλιστική εταιρεία, για λογαριασμό της Munich Re, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την πώληση. Ο εκπρόσωπος της Goldman Sachs στη Φραγκφούρτη, David Kamenetzky, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Οι μετοχές της Munich Re, της μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλίσεων στον κόσμο, υποχωρούσαν 0,2%, φθάνοντας στα 88,50 ευρώ η μία.

Απώλειες 1% σημείωναν οι μετοχές της BP, της δεύτερης μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας πετρελαιοειδών στον κόσμο, φθάνοντας στις 627,5 πένες ημ ία. Οι μετοχές της μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου της Γαλλίας, Total, υποχωρούσαν 0,6% φθάνοντας στα 202,9 ευρώ η μία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου, σημείωσε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στα 59,44 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές - μετά τη συνεδρίαση - συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, καθώς εικάζεται, ότι, αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, θα δείξει μείωση των αποθεμάτων βενζίνης για δεύτερη εβδομάδα.

Οι μετοχές της Alcatel, εκτινάχθηκαν σε ποσοστό 6%, φθάνοντας στα 9,75 ευρώ η μία. Τα κέρδη της ανά μετοχή το τρίμηνο, θα είναι 13 σεντς. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 8%, φθάνοντας στα 3,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα