Συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 13:01

ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ από τα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών, οι δείκτες των ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς το δολάριο, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ, μειώνοντας την αξία των πωλήσεων των εταιρειών. Οι μετοχές της Sodexho Alliance SA και της DaimlerChrysler, οδηγούσαν την πτώση.

«Αυτό που επηρεάζει αρνητικά την αγορά είναι η υποχώρηση του δολαρίου», ανέφερε ο Pierre Chevallier, ο οποίος διαχειρίζεται 6,42 δισ. δολ. σε μετοχές με την La Francaise des Placements, στο Παρίσι, συμπληρώνοντας: «Θα υπάρξει μικρή ανάπτυξη εδώ, οπότε ένα ισχυρό δολάριο χρειάζεται για να δώσει δυναμισμό τις πωλήσεις των εξαγωγέων».

Οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών κινήθηκαν πτωτικά, μετά την εισήγηση της JPMorgan Chase & Co., στους πελάτες της να μειώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Swiss Reinsurance Co., και την Munich Re, η οποία πούλησε 1,1 δισ. μετοχές της Allianz AG. Πτωτικά ώθησε τις μετοχές των χαλυβουργιών η Arcelor SA, μετά την πρόβλεψη της ABN Amro Holding NV, ότι οι τιμές του χάλυβα θα μειωθούν από την αύξηση του κόστους και τις υπερβολικές προμήθειες.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index, υποχωρούσε 0,2%, φθάνοντας στις 279,31 μονάδες, στις 9:56' π.μ. στο Λονδίνο (τοπική ώρα), μετά τη χθεσινή του αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2000. Ολοι, εκτός από τους πέντε, σε σύνολο 18, κλαδικοί δείκτες, που τον αποτελούν, σημείωναν απώλειες. Ο Stoxx 50 σημείωνε απώλειες 0,3% και ο Euro Stoxx 50, υποχωρούσε κατά 0,2%



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα