Alpha Trust-Ανδρομέδα: Μέρισμα 0,70 ευρώ για τη χρήση του 2005

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 13:24

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσονται τα κέρδη της Alpha Trust-Ανδρομέδα Α.Ε.Ε.Χ. τα οποία, μετά από φόρους, ανήλθαν σε 4.581 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι 1.005 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή χορνική περίοδο, βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας για πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο της χρήσης.

Επισημαίνεται, ότι, στην οικονομική κατάσταση του πρώτου εξαμήνου 2005, περιλαμβάνονται τα μεγέθη όπως διαμορφώθηκαν μετά την συγχώνευση της εταιρείας με απορρόφηση της ALPHA TRUST-ASSET MANAGER FUND A.E.E.X. , η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2004 και για το λόγο αυτό τα στοιχεία δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα.

Το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας, κατά τη λήξη του εξαμήνου, ποσού 81,35 εκατ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών αξίας κτήσης 7,19 εκατ. ευρώ, ήταν επενδεδυμένο κατά 73% σε μετοχές, 12% σε ομόλογα και 15% σε διαθέσιμα.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, οι δέκα μεγαλύτερες συμμετοχές κατά την 30/06/2005, ήταν σε μετοχές των εταιριών S&B, ΕΛΑΙΣ,ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ (Π.Ο) ΗΥΑΤΤ, COCA COLA, ΕΛΛΗΝ. ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ (Κ.Ο), FRIGOGLASS, INFORM LYKOS, ΦΟΥΡΛΗΣ.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, διαπιστώνοντας την καλή πορεία των αποτελεσμάτων, αποφάσισε να προβεί στη διανομή προμερίσματος για την χρήση 2005, ποσού ευρώ 0,07 ανά μετοχή. Για την καταβολή του προμερίσματος θα εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση, μετά τη σχετική έγκριση από τις εποπτικές αρχές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΝΔΡΟ



Σχολιασμένα